Mensen met smetvrees opgelet: Dit zijn de top 5 vieste plekken in het vliegtuig

vliegtuig
Dit zijn de meest onhygiënische plekken in het vliegtuig

Het is half augustus, wat betekent dat de vakantie voor veel mensen er alweer op zit. Heb jij nog een vakantie tegoed en vlieg jij in de nazomer naar een ver oord? Wij zijn jaloers! Alleen moet je dan misschien niet doorlezen, want of je dit wilt weten… Uit onderzoek blijkt dat het toilet niet de meest vieze plek in het vliegtuig is, onthult The Today Show.

Antibacteriële gel, check…

5. Gangpad

Veel mensen kiezen, als het kan, voor het plekje bij het raam. Het is natuurlijk wel zo leuk om tijdens een vlucht nog wat te kunnen zien! Nu blijkt ook dat dit de schoonste stoel is die er is, dus ook dat is een voordeel. Als dat niet kan, willen we het liefst de plek aan het gangpad. Ook handig als je af en toe even wilt staan of naar het toilet moet. Maar wat blijkt? De stoel aan het gangpad is meestal veel viezer dan de andere stoelen. Dit komt omdat iedereen die hoofdleuning vastpakt als ze naar het toilet lopen. Het resultaat: er zitten veel bacteriën op de plek waar jouw hoofd rust. Bah.

4. Rugleuning

De meeste vliegtuigen hebben een netje of zakje in de rugleuning voor jouw stoel waar je spullen zoals je boek of een tijdschrift in kunt doen. Heb je een beetje smetvrees, dan raden we je dit af! Veel passagiers gebruiken dit zakje als afvalzak waarin ze gebruikte tissues, pampers en ander afval in deponeren. Omdat een vliegtuig razendsnel schoongemaakt moet worden, wordt er niet altijd een doekje door dit zakje gehaald. Hoe vies het dus kan zijn, kun je zelf wel invullen. Wij hebben liever geen bacteriën van poepluiers aan ons boek…

3. Toilet

Veel mensen denken dat het kleine kamertje de vieste ruimte is in het vliegtuig, maar niets is minder waar. Ja het is er vuil, maar omdat het toilet zo regelmatig wordt schoongemaakt is het niet de vieste plek. Er werden op verschillende plekken in het toilet E. coli-bacteriën gevonden, zoals op de doorspoelknop, in de gootsteen en op de toiletbril. Goed je handen wassen, dus.

Wil je weten wat de twee vieste dingen in het vliegtuig zijn? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2