Door deze vijf etenswaren toe te voegen aan je dieet verlies je sneller buikvet

buikvet

Zo kom je van je ongewenste buikvet af

Buikvet: veel mensen hebben er last van. Je let op wat je eet en gaat naar de sportschool, maar dat vervelende buikje blijft hardnekkig op zijn plek zitten. Je baalt hier misschien van omdat je kleren niet passen of omdat je het gewoon lelijk vindt, maar wist je dat buikvet ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt? Meer dan het vet elders op je lichaam, omdat buikvet zich ophoopt rond je organen wat voor hartaandoeningen en diabetes kan zorgen. 

Reden genoeg om deze gezonde dingen in je dieet op te nemen.

Water

Technisch gezien is dit natuurlijk geen eten, maar toch is water een van de belangrijkste dingen om binnen te krijgen als je wil afvallen. De kans is namelijk groot dat jouw lichaam een ‘hongerseintje’ naar je hersenen stuurt in plaats van een ‘dorstseintje’, waardoor je meer eet. Zorg er dus voor dat je genoeg water drinkt op een dag, zeker zo’n anderhalf tot twee liter. Dit zorgt er ook voor dat je minder gauw naar suikerrijke drankjes grijpt.

Groene groente

Dat voldoende groente eten goed voor je is, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar als je van je hardnekkige buikvet af wil komen is het extra belangrijk om groente te eten. Groene groente als spinazie, broccoli en spruiten gaan de opslag van buikvet tegen en versnellen je spijsvertering. Daarbij komt ook nog eens dat als je je bord vult met groente in plaats van koolhydraten als aardappels en pasta, je minder calorieën binnenkrijgt.

Noten

Je kent het wel, je zit op de bank en krijgt zin om iets te snacken. Je grijpt al gauw naar de chips of een pak toastjes. Kies in plaats daarvan voor een handje ongezouten noten. In noten zitten goede vetten in plaats van de slechte vetten in chips, en je krijgt veel minder zout binnen. Omdat ze lekker knapperig zijn kunnen ze toch die trek in chips verzadigen. Ook geven noten je veel meer energie dan junkfood en zorgen ze voor spieropbouw. Dat is goed, want meer spieren = meer vetverbranding!

Eiwitten

Het is belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen, want deze zorgen voor spieropbouw en geven je lang een verzadigd gevoel. Goede bronnen van eiwitten zijn mager vlees als kip en kalkoen, vis, eieren en zuivel.

Volkoren granen

Veel diëten claimen dat je koolhydraten aan de kant moet schuiven om veel af te vallen. Helaas zijn deze zogenaamde ‘crashdiëten’ maar van korte duur, want je voelt je al snel hongerig en lusteloos. Dit komt omdat je veel energie haalt uit koolhydraten. Kies voor volkoren granen zoals quinoa, zilvervliesrijst en volkoren- of speltpasta. Dit bevordert je spijsvertering en geeft langer een verzadigd gevoel. Ook zorgen deze granen ervoor dat je extra vet niet opslaat.

Buikvet

Helaas is het niet zo dat je plaatselijk vet kunt verliezen. De één slaat meer vet op rond de heupen, de ander op de buik. Maar met deze tips lukt het je misschien om een gezond dieet te volgen waarbij je over je hele lichaam vet verliest, dus óók op je buik.

Lees ook: Dit is wat je het beste kunt eten voordat je gaat sporten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Popsugar, Libelle | Beeld: Pexels