Vijf nare dromen die eigenlijk iets goeds betekenen

dromen

Je droomt elke nacht, maar wat betekenen bepaalde dromen eigenlijk?

Het liefst wil iedereen elke nacht een leuke droom. Maar vaak onthoud je alleen de nachtmerries. Je valt, verliest een dierbare en ineens schrik je bezweet wakker. Wat een opluchting, het was maar een nachtmerrie. Nachtmerries geven je een vervelend gevoel en brengen veel emoties met zich mee. Toch kan een vervelende droom iets goeds betekenen. 

Nachtmerries

Omdat je van een nare droom wakker schrikt, onthoud je deze sneller, volgens therapeut John Sovec. Desondanks hoeft een nachtmerrie niet iets vervelends of slechts te betekenen. Om emoties te verwerken ontstaan dromen, vermoeden wetenschappers. Een teken van een terugkerende droom is dat we nog niet klaar zijn met een onderwerp dat veel met ons doet. Volgens droomdeskundige Lauri Loewenberg hoef je niet bang te zijn voor zulke dromen. Nare dromen geven vaak onderwerpen aan waar je onbewust nog mee bezig bent en welke je misschien extra aandacht moet geven.

Vijf dromen die iets goeds betekenen

Vijf dromen die je liever niet wilt hebben, maar toch iets goeds betekenen.

1. Dromen dat je sterft

Veel mensen vinden dit de naarste en engste droom die er bestaat, het kan namelijk levensecht voelen. Maar geen zorgen, het is nog niet zo ver. Omdat er waarschijnlijk grote levensveranderingen staan te gebeuren in je leven krijg je deze dromen. ”Het is voor je onderbewustzijn dé manier om een levensfase af te sluiten en een nieuwe tegemoet te gaan”, vertelt Loewenberg. Hierdoor laat je meer zaken los waar je eerder nog onbewust mee bezig was.

2. Dromen over het einde van de wereld

Deze droom heeft niet zo zeer te maken met de aarde, maar meer met je eigen persoonlijke wereld. De oorzaak van deze droom is te vergelijken met dromen dat je sterft. Het gaat bij deze droom ook over veranderingen in je omgeving en niet alleen in jezelf.

3. Dromen dat je zwanger bent

Het kan per levensfase verschillen hoe je op deze droom reageert. Je kunt natuurlijk onwijs blij zijn, maar het kan ook het tegenovergestelde voor je betekenen. Positief is de droom wel altijd. Het uit namelijk een nieuwe mentaliteit of nieuwe ideeën. Een nieuwe wind blaast door je leven!

4. Dromen over slangen

Deze droom kan een goede of slechte betekenis hebben. Kijk maar eens naar het logo van de apotheek, daarop is een slang te zien. Reptielen staan voor genezing. Een slangenbeet in je droom geeft een mentale of fysieke genezing aan, maar het kan ook betekenen dat je moet uitkijken voor een persoon in je leven. Hier kun je het beste afstand van nemen, aldus Loewenberg.

5. Dromen dat een geliefd persoon sterft

Veel heeft deze droom niet met de dood te maken. Het kan betekenen dat je niet helemaal gelukkig en tevreden bent in je relatie met deze persoon. Volgens Loewenberg kan een droom over het overlijden van je kind staan voor alle mijlpalen die jullie hebben behaald. ”Elke mijlpaal is het einde van een fase in het leven van je kind, waardoor het kan voelen als een kleine dood”, vertelt Loewenberg.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig slaapt

Bron: Margriet | Beeld: Pexels