Vijf tekenen dat je lichaam je iets belangrijks probeert te vertellen

pijn lichaam

Negeer deze signalen niet!

Wanneer je lichaam in balans is heb je vrij weinig last van gezondheidsklachten. Je kunt natuurlijk een keertje last hebben van hoofdpijn, maar over het algemeen zul je vrijwel pijnvrij zijn. Wanneer je deze pijntjes voelt moet je ze dan ook serieus nemen. 

Met deze vijf tekenen probeert je lichaam je iets te vertellen.

1. Voor de dames: je PMS-symptomen zijn verergerd

Vrouwen en jonge meiden die last hebben van de aandoening endiometriose weten dat de ziekte voelt als PMS, maar dan heel erg. De symptomen van endiometriose lijken dan ook heel erg op de symptomen van PMD, met als verschil dat de klachten bij endiometriose niet verdwijnen na de menstruatie. Een arts kan de aandoening vaststellen en een behandeling opstellen.

2. Je hebt pijnlijke, jeukende en vervellende huid

Als je je herkent in de beschrijving van een pijnlijke, jeukende, en vervellende huid, dan zou dat een teken kunnen zijn dat je last hebt van psoriasis, een aandoening die zorgt voor een jeukende huiduitslag door overactieve celproductie. Een arts kan hierover uitsluitsel geven en bijvoorbeeld een crème voorschrijven.

3. Je ervaart pijnlijke benen

Heb je last van pijnlijke benen die het dagelijks leven in de weg staan? Dan is het goed om je magnesium- en potassium inname in de gaten te houden. Een tekort aan deze vitaminen en mineralen kunnen namelijk bijdragen aan extra stijfheid en pijnlijkheid. Probeer meer voedingsmiddelen als bananen, yoghurt en spinazie te eten.

4. Je wordt wakker met pijn in je nek en schouders

Word je altijd wakker met veel pijn in je nek en schouders, zelfs als je een goede nachtrust hebt gehad, dan kan dit liggen aan je slaaphouding. Vooral wanneer je op de zij slaapt kun je last krijgen van deze klachten. Herken je jezelf hierin, probeer dan als je slaapt je schouders zo veel mogelijk uit elkaar te houden als je slaapt. Dit doe je door een kussen tussen je benen te doen of een kussen te ‘knuffelen’ wanneer je slaapt.

5. Je urine heeft een andere kleur

Normale urine zou een lichtgele kleur moeten hebben. Heb je vaak urine in een andere kleur, bijvoorbeeld donkergeel, oranje of zelfs rood, dan is dat een teken dat er iets aan de hand kan zijn. Probeer eerst eens om meer water te drinken. Blijf de kleur dan nog steeds donker, schakel dan de huisarts in om te onderzoeken wat er aan de hand is.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: videostill