Wat vind jij? Volgens onderzoek is dít de beste leeftijd om moeder te worden

Op deze leeftijd schijn je het beste moeder te kunnen worden

Decennia lang wordt al gespeculeerd wat nu de beste leeftijd is om moeder te worden. Is dat wanneer je nog jong bent, of juist wanneer je al wat meer jaren op de teller hebt staan? Opnieuw werd onderzoek gedaan naar dit vraagstuk en daar kwam het volgende antwoord uit.

Of je klaar bent voor het moederschap ligt natuurlijk helemaal aan jou en je partner. Toch waren onderzoekers van de University of Southern California nieuwsgierig naar wat nu een goede leeftijd zou zijn. En hoewel het misschien niet is wat je verwacht, concludeerden de onderzoekers dat het flink wat voordeel met zich meebrengt wanneer je op latere leeftijd moeder wordt.

Een beter geheugen
Voor het onderzoek van de universiteit werden 830 vrouwen aan de kant gevoeld die net de overgang achter de rug hadden. Hen werden verschillende testen voorgelegd waarin werd gekeken hoe het stond met hun concentratie, waarneming en geheugen. De uitslag: vrouwen die na hun 35ste nog een kindje hadden gekregen, bleken het beste verbale geheugen te hebben. Ook waren zij het beste in staat om nieuwe kennis op te nemen en te verwerken.

Een verklaring van de onderzoekers is hiervoor dat de zwangerschapshormonen oestrogeen en progesteron een voordelig effect hebben op je hersenfunctie, met name wanneer je pas op latere leeftijd zwanger bent geweest. Kreeg jij voor je 24ste je eerste kind? Maak je dan geen zorgen, deze vrouwen hadden namelijk ook een leuk voordeel: zij kunnen namelijk makkelijker problemen oplossen!

Bron: Libelle|Beeld: Pexels