Veiligheidswaarschuwing: dit vleeswaar van Jumbo is mogelijk besmet met salmonella

Het gaat om een populair stukje vlees

Shoppers opgelet. Heb jij onlangs vlees gekocht bij een Jumbo supermarkt? Controleer dan snel of het niet gaat om Brabantse metworst. De supermarkt haalt een soort van dit vleeswaar per direct uit de schappen in verband met een mogelijke salmonellabesmetting.

Het consumeren van de worst kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Risico

Een metworst-soort verdwijnt per direct uit de schappen van de Jumbo. De supermarkt roept de Brabantse metworst terug omdat die mogelijk besmet is met een salmonella bacterie. Het gaat hierbij om type Salmonella Goldcoast, zo is te lezen op de website van Jumbo. Het eten van de worst kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, met name voor zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Product

Mensen kunnen checken of hun onlangs gekochte Brabantse metworst wordt teruggeroepen door de EAN of THT te controleren. Het gaat om Brabantse metworst met EAN 2324616000000, THT 5-1-2019 en EAN 2240010000000, THT 3-12-2018 of later. Gedupeerden kunnen het product terugbrengen naar de winkel en hier krijgen ze het volledige aankoopbedrag terug. 

Lees ook: 6 gekke dingen die het risico op diabetes type 2 kunnen verhogen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NVWA, Jumbo | Beeld: Jumbo