Na het vliegen last van je darmen? Dit fruit doet wonderen

darmen

Zo voorkom je dat je darmen blokkeren tijdens je vliegreis

Een verre reis is iets waar velen naar uitkijken, maar die vliegreis erheen kan de pret flink drukken wanneer de darmen opspelen. En dat is helaas niet uitzonderlijk. Een opgeblazen gevoel of verstopping treedt vaak op wanneer je uren in een toestel hebt gezeten. Hoe kun je dit nare gevoel voorkomen? Wij hebben de gouden tip voor je.

Met een opgeblazen gevoel op de tropische vakantiebestemming aankomen is niet waar velen voor tekenen wanneer ze een all inclusive naar Tenerife boeken. Gelukkig hoef je helemaal niet met verstopte darmen te arriveren. Diëtiste Rebecca Gawthorne onthult wat je moet inpakken in je handbagage voordat je op vakantie gaat: een peer!

Spijsvertering
Aan HLN vertelt de diëtiste dat constipatie tijdens de vlucht voorkomen kan worden door simpelweg een peer te nuttigen. “De combinatie van vezels en natuurlijke suikers als sorbitol en fructose houden je spijsvertering gezond”, vertelt ze. Daarnaast voorkomt het niet alleen dat je verstopt raakt, maar het geeft je ook een fijne dosis energie. Een gezonde spijsvertering helpt je lichaam namelijk om gezonde stoffen op te nemen en werkt aan je immuniteit. Ideaal!

Maar denk nu niet dat je de peren in bulk moet kopen. Een kilo peren naar binnen werken is namelijk ook niet het antwoord. Alles moet uiteraard met mate, zeker wanneer je je bedenkt dat er in een peer veel fruitsuikers zitten. Wissel dat lekkere stuk fruit in het vliegtuig dus af met bijvoorbeeld wat volkoren crackers en vergeet niet genoeg water te drinken!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay