9 voedingsmiddelen om te vermijden als je wilt afvallen

afvallen

Deze voedingsmiddelen kunnen het afvallen belemmeren

Door de body positivity-movement leren we (eindelijk!) van ons lichaam te houden zoals het is. Zelfliefde is zeker op z’n plaats, maar ook onze gezondheid moeten we niet uit het oog verliezen. Wil je wat afvallen om zo je algehele gezondheid te verbeteren? Vermijd dan de volgende voedingsmiddelen.

Margarine

Margarine kun je beter vermijden – of er in ieder geval niet te veel van eten – want dit boteralternatief bevat veel transvetten. Transvetzuren zijn niet goed voor de bloedvaten en het vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Je lichaam heeft echter wel vetten nodig om goed te functioneren en daarom is het verstandig om gezonde vetten te kiezen, zoals olijfolie.

Frisdrank

We wisten al dat frisdrank niet gezond is, maar zeker als je wilt afvallen kun je het beter links laten liggen. Als je lichaam van bepaalde soorten suiker te veel binnenkrijgt, zoals van fructose, dan zet de lever dit om in glucose. Heeft je lichaam de glucosegrens bereikt? Dan wordt de resterende suiker die je binnenkrijgt opgeslagen als vet.

Wit brood

Zie je de kleur van brood als niet meer dan dat, de kleur? Dan is het hoogtijd om daar verandering in te brengen. Wit brood bevat relatief weinig vezels en juist die vezels helpen onze spijsvertering een handje. Volkorenbrood bevat juist wel veel vezels. Die vezels zorgen er overigens ook voor dat je langer vol zit. Win-winsituatie dus!

Meer ongezonde voedingsmiddelen vind je op de volgende pagina.

Pagina 1/2