Voel je een verkoudheid opkomen? Dan moet je dít meteen drinken!

loopneus

Voel je een verkoudheid opkomen? Volg deze tip op!

Het seizoen van snotteren, hoesten en een verstopte neus is weer aangebroken. Zodra de bladeren beginnen te vallen begint de zwaartekracht ineens ook aan de inhoud van onze neus te trekken en snuiten we dagelijks een familiepak zakdoekjes vol. Met iets meer pech krijgen we er ook nog eens een flinke griep bovenop en dan ben je nog verder van huis. 

Hoe kan je nu voorkomen dat je geveld wordt door een virus? De oplossing zit in direct handelen bij beginnende symptomen van een griep of verkoudheid!

Zwarte thee
Als je verkouden aan het worden bent heb je snel de neiging om de hele drogist leeg te kopen en al Strepsils sabbelend uren te gaan stomen. Maar dat hoeft helemaal niet, want volgens recent onderzoek is de oplossing veel simpeler. Je hebt dit drankje namelijk vast en zeker al in huis: zwarte thee. We kruipen tijdens de lange, donkere dagen allemaal graag lekker op de bank met een dekentje en een kopje thee! Volgens onderzoek van de  Harvard Medical School geeft dit je immuunsysteem een flinke boost.

Preventief
Bij mensen die 2 weken lang 5 kopjes thee per dag dronken, werd 10 keer zoveel verkoudheid- en griepvirussen tegengehouden. Zwarte thee drinken werkt dus preventief. Dagelijks 5 kopjes zwarte thee kan je lichaam verbeteren, waardoor je minder ziek wordt. Geen fan van zwarte thee, maar wel van groene thee? Geen probleem. Ook groene thee werkt prima tegen verkoudheid of griep. In groene thee zit namelijk L-theanine en dit versterkt je immuunsysteem. Groene thee kan de duur en de heftigheid van de symptomen van deze virussen verminderen.

Dit trucje bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels