Dit zijn de onverwachte voordelen van slapen met een ventilator aan

Wij zetten de ventilator vaker aan!

Deze zomer hebben wij heel wat uurtjes voor de ventilator doorgebracht. Ook ‘s nachts lieten we dat ding het liefste blazen. Zo bleef het nog een beetje dragelijk in die hittegolf. Er bestaat veel discussie of het wel zo verstandig is om met die ventilator op je gericht te slapen. Het antwoord is: ja! Het apparaat heeft namelijk heel erg veel voordelen voor jouw nachtrust, ook al wist je dit misschien nog niet. 

Als het warm is mag je ‘m prima aanzetten.

Makkelijker ademen

Een ventilator verplaatst de lucht in je kamer en op zich zou je dan denken dat de luchtkwaliteit ongewijzigd blijft. Niets blijkt minder waar, want het maakt ademen een stuk comfortabeler als de lucht beweegt in je kamer. Het zou zelfs zoveel makkelijker worden dat een ventilator de kans op een wiegendood zou verminderen met 72 procent.

Ruis

Word jij ‘s nachts ook snel wakker? Een klein geluidje kan jouw slaap misschien wel snel verstoren en dat zou zonde zijn. Als je een ventilator naast je bed hebt staan zorgt dit voor een soort ‘witte ruis’. Dit is een constant geluid waardoor de onverwachte geluidjes niet zo snel opvallen en jij lekker kunt slapen.

Geurtjes

Is je kamer eigenlijk toe aan een schoonmaakbeurt, maar heb je hier nog geen tijd voor gehad? Geen probleem, de nare geurtjes worden heel makkelijk verholpen door een ventilator. Doordat de geurtjes door de kamer verplaatst worden, ruik je ze een stuk minder. Dat is nog eens handig.

Nadelen

Uiteraard kleven er wel een paar nadelen aan. Mensen met allergieën kunnen meer last krijgen, doordat de stofdeeltjes en huisdierenhaartjes door de kamer verplaatst worden. Hierdoor heb jij veel sneller last van je ogen, neus en keel. Daarbij kan het ook zijn dat je wakker wordt met droge ogen. Door de constante wind in je kamer, kun je ietwat uitgedroogd raken. Zet je ventilator daarom ook op de laagste stand en laat ‘m niet direct in je gezicht waaien.

Lees ook: Als je je ventilator zo neerzet heb je binnen no-time een koele slaapkamer! 

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bustle | Beeld: Tips en Weetjes©