Zo voorkom je dat je aankomt tijdens de thuisquarantaine

Met deze tips blijf je fit en voorkom je eetbuien uit verveling 

Als iets een beetje in onze aard zit, is het wel eten op momenten waarop we ons vervelen. Alsof de thuisquarantaine om het coronavirus niet al te hard te laten verspreiden niet vervelend genoeg is, knaagt ook de verveling aan ons. Het gevolg: we gaan meer eten. Daarnaast bewegen we ook nog eens minder. Gelukkig kun je ook in thuisquarantaine fit blijven en voorkomen dat je aankomt. Wij geven tips.

Eet op dezelfde tijdstippen

Je hoeft de deur niet uit, dus je voelt je misschien minder geneigd om bij het opstaan meteen te ontbijten. Probeer echter toch je ontbijtje te nuttigen op hetzelfde tijdstip waarop je dat anders ook zou doen. Je lichaam is gewend aan deze regelmaat. Wijk je hiervan af? Dan kan het dat je lichaam juist extra vet opslaat. Houd dus je vaste tijdstippen aan.

Hamster geen zakken chips

We weten allemaal dat we niet moeten hamsteren, maar wanneer je dan het rondje door de supermarkt doet, is het best verleidelijk om toch een extra zak chips mee te nemen. Probeer deze verleiding toch te weerstaan. Dito voor de rollen koekjes en repen chocolade. Neem alleen de snacks mee die je normaal ook in huis zou halen. Of nog beter: voorkom dat je überhaupt snacks in huis hebt als je er echt niet aan wilt toegeven.

Ga voor voedzame snacks

We snappen dat je door verveling wat vaker behoefte hebt aan een eetmomentje. Zorg voor deze momenten dan ook voor gezonde snacks. Maak zelf bijvoorbeeld een simpele tzatziki waarin je stukjes wortel, paprika of komkommer kunt dippen. Het is een volwaardige snack, maar zet gelukkig niet aan. Ook kun je kiezen voor vers fruit of andere gezonde dips.

Doe een thuisworkout

De sportscholen zijn dan wel dicht, maar dat betekent niet dat je geen workout meer kunt doen. Het internet staat vol met sportvideo’s en ook in de Appstores vind je tig apps die je kunt installeren om thuis oefeningen te doen. Vaak heb je hiervoor niet eens materialen nodig. Trainen met je lichaamsgewicht is voldoende. En soms ook best zwaar. In dit artikel vind je een aantal handige sportvideo’s voor thuis workouts.

Spreek met jezelf af wanneer je wél mag snacken

Gehele onthouding wanneer het op lekker eten aankomt, is best lastig. Met name wanneer je al beperkt bent in wat je mag, vanwege de thuisquarantaine. Spreek daarom met jezelf af op welke tijden je wel mag snacken en houd je hier ook aan. Zo is het helemaal niet erg als je in het weekend alsnog een zak chips leeg eet.

Lees ook: Marissa verloor 45 kilo door op haar portiegroottes te letten

Beeld: Unsplash