Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een dieet in januari mislukt

Heb jij je goede voornemens al vaarwel gekust?

Januari is het moment van het jaar waarop velen toch een keer hun wens willen realiseren. Voor een vrij grote groep is dat een paar kilo afvallen. Op dieet dan maar. Toch slagen de meesten er niet in om in januari dit dieet vol te houden.

Goede voornemens

Hoewel veel mensen het maar lastig vinden om goede voornemens vast te houden, stellen ze ze toch weer op wanneer het einde van het jaar nadert. Mensen die zich tijdens de feestdagen helemaal lieten gaan, komen vaak met het voornemen om beter te letten op wat ze naar binnen werken. Sommigen zetten zichzelf zelfs op een dieet. Dat laatste mislukt echter nog weleens, maar waarom eigenlijk?

Te hoge verwachtingen

Het bedrijf Second Nature was benieuwd waarom het zo lastig is voor mensen om vast te houden aan het nieuwe voedingspatroon dat ze zichzelf opleggen in januari. Uit het onderzoek, uitgevoerd onder 2000 mensen, bleek dat die mensen simpelweg te onrealistische doelen stellen. 

Stoppen met dieet

Veel mensen stellen onrealistische doelen wanneer het aankomt op een dieet. Het gevolg? Diëters verliezen hun motivatie, voelen zich hongerig en moe en grijpen dan juist naar het voedsel dat ze eerder nog verkondigden niet meer te eten.

Waarom lijnen?

Meer dan 18 procent van de ondervraagden legde zichzelf een dieet op omdat ze tijdens de feestmaand te veel aten. 19 procent gaf aan dat ze door de lockdown waren aangekomen en dat gewicht weer wilden verliezen en 10 procent heeft het voornemen simpelweg elk jaar weer. Echter, op 12 januari gooien de meesten de dieethanddoek alweer in de ring.

Lees hier de meest voorkomende redenen waarom mensen hun dieet niet volhouden:

  1. Een hongerig gevoel
  2. Snacks missen
  3. Geïrriteerd voelen
  4. Motivatie verliezen
  5. Bepaald voedsel missen
  6. Onrealistische doelen hebben
  7. Druk voelen van een partner of vrienden om te stoppen met diëten
  8. Impact op liefdesleven

Lees ook: 10.000 stappen per dag zetten: helpt het echt met afvallen?

Bron: Metro UK | Beeld: Unsplash, Louis Hansel @shotsoflouis