Stel jezelf deze ene vraag en je zult veel gelukkiger worden

vraag

Het is een hele simpele vraag

Tegenwoordig is het leven snel en gehaast. We hebben nauwelijks nog tijd om rustig aan te doen en zelfs als we tijd hebben voor ontspanning proppen we die nog vol met activiteiten op onze telefoon en de televisie. Snel-snel-snel en druk-druk-druk beheersen ons leven. Wat doet dit met onze levenskwaliteit?
Zo creëer je een gelukkiger leven!

Druk-druk-druk

Doordat we altijd maar moeten haasten en we zelfs onze vrije tijd volstoppen met activiteiten, hebben we geen tijd meer om na te denken. Hierdoor nemen we beslissingen nu en in het moment. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan of de beslissingen die je nú neemt je later ook gelukkig zullen maken? Al onze beslissingen zijn gericht op het verzadigen van een behoefte die we nú hebben: we hebben geen zin om te traplopen dus nemen de lift, we willen liever nog even niet slapen dus scrollen door onze social media feed. We hebben zin om te winkelen dus kopen die schoenen die achteraf niet zo lekker zitten.

Vraag

Vraag je jezelf echter bij alles wat je doet en iedere beslissing die je neemt, hoe kleine deze ook moge zijn, of je hier in de toekomst gelukkig van wordt. Op deze manier creëer je een leven waarin je je veel bewuster bent van de consequenties van je keuzes en waardoor je kunt anticiperen op dingen in plaats van altijd reageren. Je zult zien dat je koopgedrag verandert, maar ook dat je denkwijze en gedrag veranderen. Uiteindelijk zul je een gelukkiger leven leiden omdat je langer profijt hebt van de dingen die je doet.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Pxhere