Vreselijk nieuws voor Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet, wij wensen hen veel sterkte toe

PIeter van Vollenhoven

Het is niet de eerste keer dat Pieter van Vollenhoven deze diagnose krijgt…

Pieter van Vollenhoven heeft wederom een vorm van huidkanker; bij de echtgenoot van Prinses Margriet is een melanoom vastgesteld. Een melanoom is de gevaarlijkste vorm van huidkanker die vaak ontstaat op een plek waar eerst een moedervlek zat.

Het weefsel wordt binnenkort verwijderd in het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis te Amsterdam, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Van Vollenhoven moet om die reden de officiële openingsbijeenkomst van natuurgebied de Millingerwaard op 31 mei aan zich voorbij laten gaan. Staatssecretaris Van Dam zal de opening verrichten. Pieter van Vollenhoven is de afgelopen jaren een aantal keren behandeld voor huidkanker. De eerste keer dat hij ervoor werd geopereerd was in 2001.

Van Vollenhoven werd het eerste niet-adellijke lid van het koninklijk huis toen hij in 1967 met de prinses Margriet trouwde. Op 10 maart 2017 vierden ze hun gouden bruiloft. Het echtpaar heeft vier kinderen en elf kleinkinderen. Wij wensen hem en zijn naasten veel sterkte de komende tijd en we hopen dat hij er ongeschonden vanaf komt!

Bron: AD | Beeld: Wikimedia Commons, Rijksoverheid.nl