Vrouw eet elke dag kurkuma – de resultaten zullen je verbazen

Kurkuma

Kurkuma is echt een wondermiddel

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een in Nederland nog vrij onbekend voedingsmiddel. Dat is jammer, want als er één product wel de naam ‘superfood’ mag dragen, dan is het kurkuma wel. Er zijn al meer dan 600 preventieve en therapeutische toepassingen van kurkuma ontdekt en de onderzoeksresultaten blijven maar binnenstromen. Een vrouw genaamd Karin probeerde kurkuma uit en at het een maand lang elke dag. Wat ze na die maand merkte, had niemand verwacht.

Karin had al een tijdje last van een hoog cholesterolgehalte en maag-darmproblemen. Ze zocht tevergeefs naar oplossingen en gaf kurkuma nog een laatste kans om van haar problemen af te zijn. Een maand lang stopte ze het door al haar eten en drinken en dat had blijkbaar heel veel effect. Karin ondervond al gauw dat kurkuma de oplossing voor haar gezondheidsproblemen was, maar kwam er ook achter dat het voor nog veel meer dingen heel goed werkte. Benieuwd naar waar kurkuma nog meer bij kan helpen? We zetten het op een rijtje voor je.

1. Kurkuma helpt bij het afvallen

Kurkuma kan heel goed helpen om af te vallen. Studies met dieren hebben aangetoond dat het de suikerspiegel helpt stabiliseren. De poeder voorkomt de opslag van koolhydraten als vet, wat gewichtstoename blokkeert. En omdat kurkuma scherp is, stimuleert het ook de stofwisseling. En dit versnelt op den duur het verbranden van calorieën. Ten slotte verbetert kurkuma de smaak van voedsel. Dit leidt ertoe dat we sneller vol zitten en dus minder eten.

Bekijk meer tips op de volgende pagina’s.