Waarom je telefoon de beste fitnesscoach is die je nooit hebt ontmoet

fitnesscoach

Zo wordt sporten leuk en makkelijk!

Je weet natuurlijk al lang dat sporten goed voor je is, maar het is niet altijd makkelijk om tijd te maken voor de sportschool. Dan moet je ook nog maar eens de motivatie vinden en weten wat je daar precies moet gaan doen. Gelukkig heb jij een geweldige fitnesscoach die je kan helpen om sporten leuk en makkelijk te maken, en misschien kennen jullie elkaar al. Benieuwd over wie het gaat? Je smartphone natuurlijk! Dat een smartphone meer is dan alleen een telefoon, dat weet je natuurlijk al lang.

algemeen

Waarom een iPhone de perfecte fitnesscoach is?

Natuurlijk is je iPhone in het dagelijkse leven al je meest gebruikte item, maar ook in de sportschool zou je iPhone je beste maatje moeten zijn. Een iPhone geeft je namelijk toegang tot heel veel handige tools die je reis naar gezondheid en een fit lichaam een stuk makkelijker kunnen maken. Je hebt heel handige apps met trainingsschema’s, apps om je calorieën te tracken en apps om al je trainingen bij te houden. Precies wat je nodig hebt om jezelf gemotiveerd te houden en je doelen te bereiken.

Toegang tot duizenden fitness apps

Meten is weten: een geliefde uitspraak van personal trainers en terecht ook! Als je echt effectief wilt trainen, moet je natuurlijk wel bijhouden wat je doet. En dat kan hartstikke fijn en makkelijk met je telefoon. Je kunt je dagelijkse stappen bijhouden, tracken hoeveel calorieën je binnenkrijgt en kijken hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten door je smartwatch te koppelen aan je telefoon. Ook als je pas begint met sporten en nog wat hulp nodig hebt met een goed trainingsschema, ben je in de App Store op de juiste plek. Aan keuze geen gebrek, het enige wat jij hoeft te doen is kiezen.

Meten is weten: makkelijk je calorieën tracken

Je moet kijken hoeveel calorieën binnenkomen en hoeveel calorieën verbrandt worden. Als je wilt bijkomen in spieren of gewicht moet je zorgen dat je meer binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Als je wat kilo’s kwijt wil dan is het precies andersom. Klinkt logisch, toch? Maar hier gaat het vaak fout. Het is namelijk heel lastig om op het oog in te schatten hoeveel calorieën je binnenkrijgt of verbrandt. Hier wordt dan vaak te optimistisch of pessimistisch gekeken. Een app zoals MyFitnessPal maakt het tracken van calorieën supermakkelijk, zo weet je zeker of je wel of niet goed bezig bent. Vervolgens kun je je workouts en stappen tracken om zeker te weten hoeveel calorieën je verbrandt. Dit kun je een tijdje bijhouden om te zien of je goed op weg bent om je doelen te bereiken. Misschien zie je na een tijdje te weinig resultaat, dan moet je je dieet of je training een beetje bijstellen.

De beste ondersteuning: een trainingsplan op maat

Als je net begint met fitnessen, is het best wel even spannend als je de sportschool binnenstapt. Je ziet een hele hoop enge apparatuur en serieuze spierbundels, dan is het logisch dat je een beetje onzeker wordt. Je weet niet wat je moet met al die apparaten en je voelt je een beetje opgelaten. Het is dan heel belangrijk om te onthouden dat iedereen ooit precies zoals jij begonnen is. Je wordt echt niet beoordeeld als je het nog niet weet. Een trainingsplan is een superfijne ondersteuning als je net begint met trainen. Je krijgt een schema met de oefeningen die je moet doen, met het aantal sets en reps erbij. Perfect voor wat extra zelfvertrouwen en houvast voor die eerste paar gymsessies.

Beeld: Adobe Stock