5x waarom sommige mensen zo snel blauwe plekken krijgen

blauwe plek

De een is er gevoeliger voor dan de ander

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo zeggen ze weleens. En inderdaad, voor je het weet zie je dat kleine hoekje van een tafel over het hoofd en geeft je heup er een high five tegenaan. Het resultaat? Een blauwe plek. Na een flinke botsing is een blauwe plek logisch, maar sommige mensen krijgen wel heel snel blauwe plekken op hun lichaam. Hoe komt dat precies?

Er is een aantal redenen waarom jij er sneller last van hebt dan een ander. We sommen ze voor je op. 

1. Je bent een vrouw

Het is ontzettend oneerlijk, maar het is helaas de bittere waarheid. Vrouwen krijgen sneller blauwe plekken dan mannen. We horen je al denken: hoe komt dat precies? De huid van de man is dikker dan die van de vrouw en mannen hebben daarnaast ook meer collageen, wat bloedvaten beschermt tegen trauma.

2. Je wordt ouder

Ook je leeftijd speelt een rol in hoeverre je gevoelig bent voor blauwe plekken. “Naarmate je ouder wordt, wordt je huid dunner. Hierdoor zijn bloedvaten in de huid ook kwetsbaarder”, zo legt dokter Fisher uit aan Country Living. Ook verliezen je bloedvaten elasticiteit als je ouder wordt, waardoor ze ook sneller breken en er een blauwe plek kan ontstaan.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2