Aha: dít is de reden waarom sommige mensen veel sneller bruin worden dan jij!

Helaas is er niets wat we aan dit onrecht kunnen doen

Na slechts vijf dagen te hebben vertoefd aan de zuidkust van Spanje komen sommigen terug met een kleurtje alsof ze hun hele leven al op de Nederlandse Antillen woonden. En dat terwijl jij na een drie weken durende vakantie in Suriname maar een klein beetje bent verkleurd. Hoe kan dat toch, dat de een veel sneller bruin wordt dan de ander?

Er is een heel logische verklaring voor, maar erg eerlijk voelt-ie niet aan. Je lichaam maakt een soort pigmentkorreltjes aan. Des te meer korrels je lichaam aanmaakt, des te bruiner je wordt. De korrels worden aangemaakt in de diepste laag van de bovenste laag van je huid. Gaandeweg worden de korrels naar de bovenste laag van je huid vervoerd en zo wordt de kleur van je huid bepaald. Wanneer je veel in de zon zit, worden er meer pigmentkorreltjes aangemaakt.

Maar… er zijn drie factoren die bepalen hoe bruin je wordt: de snelheid waarmee de korrels worden aangemaakt, de snelheid waarmee ze getransporteerd worden en hoeveel je er van nature hebt. Het is dus genetisch bepaald hoe snel je bruin wordt. Word jij niet zo snel bruin? Dan kan het maar zo dat jouw lichaam minder snel pigmentkorrels aanmaakt of deze niet snel kan vervoeren.

Bron: RTL Nieuws Beeld: Pixabay