Waarschijnlijk ken je het, maar als je hier elke dag een portie van eet dan ga je afvallen! Ontdek snel wat het is!

Je kunt afvallen door iets wat je waarschijnlijk vaak eet

Nieuw superfood gevonden! Je hoort het wel vaker: producten die door nieuw onderzoek opeens veel gezonder blijken te zijn dan dat we in eerste instantie al dachten. Zo is het niet anders met deze nieuwe ‘ontdekking’. De resultaten blijken verbluffend!

Volgens nieuw onderzoek leidt het eten van een portie peulvruchten per dag namelijk tot een afname van je gewicht. Even voor de onwetenden onder ons, wat zijn peulvruchten ook alweer? Onder peulvruchten vallen peulen, linzen, kousenband, kapucijners, alfalfa, kikkererwten, erwten, witte bonen, bruine bonen, sperziebonen, tuinbonen, kidneybonen en zelfs pinda’s.

En wat doen peulvruchten precies? Peulvruchten bevatten veel vezels, waardoor de rest van je eten wat langzamer verteert. Maar dat is juist goed nieuws voor je bloedsuikerspiegel. Door het eten van vezels stijgt je spiegel geleidelijk en daarmee voorkom je pieken in je bloedsuiker. Peulvruchten helpen zeer effectief bij het voorkomen van aandoeningen zoals overgewicht, hart-en vaatziekten, een hoge bloeddruk, diabetes 2 en kanker.

De vezels in peulvruchten zorgen voor een regelmatige stoelgang en ze kunnen je van allerlei vage darmklachten afhelpen, dat is dus goed nieuws voor je darmflora. Maar waarom is het eten van een portie peulvruchten per dag dan nuttig als je wilt afvallen? Dat leggen we je graag op de volgende pagina uit.


Pagina 1/2