Opgepast: waarschuw buitenspelende kinderen voor deze plant

Deze gevaarlijke plant groeit vaak waar kinderen spelen

Het zonnetje is weer gaan schijnen en de temperaturen lopen dit weekend weer op tot de 25 graden. Dat betekent dat kinderen weer volop buiten spelen. Heerlijk, lekker bewegen in de frisse lucht en vies worden mag! Maar pas op, want deze gevaarlijke plant groeit op veel plekken waar kinderen vaak spelen. Waarschuw ze dus om uit de buurt te blijven bij de Reuzenberenklauw!

Pas op!

Waarschuwing

Brandbewust BHV & EHBO waarschuwt ouders dat deze plant weer actief is. De plant is goed herkenbaar, want deze kan wel tot vier meter hoog worden en heeft enorme bladeren. Het sap van de plant kan ernstige verwondingen veroorzaken als deze na het contact met de huid in aanraking komt met zonlicht. Er vindt dan fototoxiciteit plaats, wat betekent dat er enorme blaren kunnen ontstaan.

Risico

Als iemand in aanraking is gekomen met het sap van de Reuzenberenklauw is het belangrijk om de plek goed schoon te spoelen met veel water. Voorkom blootstelling aan zonlicht om verdere blaren en plekken te voorkomen. De symptomen van een vergiftiging door de Reuzenberenklauw herken je aan rode jeukende vlekken die na een dag ontstaan. Deze vlekken kunnen opzwellen en veranderen in grote blaren. Als het sap in de ogen komt kan er zelfs blindheid optreden. Oppassen dus! Waarschuw je kinderen en laat ze een afbeelding van de berenklauw zien zodat ze weten dat ze deze moeten vermijden.

Lees ook: Uit onderzoek blijkt dat regelmatig naar de sauna gaan dít kan voorkomen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gatsby | Beeld: Videostill YouTube