Waarschuwing! Dek je kinderwagen niet af bij warm weer. Kijk wat er kan gebeuren

Zeer gevaarlijk!

De zomer komt eraan. Heerlijk natuurlijk maar met baby`s moeten we altijd goed oppassen. Hun kleine lichamen zijn erg gevoelig voor schommelingen.

Je kinderwagen in de zon zetten is nooit verstandig maar afdekken met een dekentje kan het erg gevaarlijk maken. Dat blijkt uit beelden met een kinderwagen en een aan de buggy bevestigde thermometer. Experts waarschuwen dat als je een dekentje over de kinderwagen gooit, je baby een zonnesteek op kan lopen. Sterker nog: er is ook een groot risico op de wiegendood. In een kleine twintig minuten kan de temperatuur namelijk snel oplopen tot 37 graden.

Onderzoeker Torleiv Ole Rognum waarschuwt ouders voor de gevaren van het gebruik van dekentjes, waarvan vaak wordt aangenomen dat ze bescherming bieden tegen de zon. “De kinderen moeten voldoende frisse lucht binnenkrijgen”, stelt hij op de Britse televisie. “Door de hitte kunnen ze moeilijkheden met ademen krijgen.” Er is niet alleen veel te weinig luchtcirculatie onder het dekentje; het kleed ontneemt het kind bovendien uit het zicht van de ouders. Daarnaast kan een baby spontaan ophouden met ademen doordat-ie door de warmte denkt dat hij terug in de baarmoeder is.

Kijk eens hoe snel het gaat. Deel allemaal mee want het komt nog veel te vaak voor.