Belangrijke veiligheidswaarschuwing! Deze supermarkt waarschuwt voor E. coli in biefstuk en tartaar

Het gaat volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om een Duitse biefstuk en rundertartaar

Voor een lekker biefstukje op z’n tijd zijn de meesten wel te porren. Vooral met dit weer zijn ze ideaal voor op de barbecue. Maar let goed op voordat je het stukje vlees in je mond stopt. In het biefstuk en rundertartaar van deze supermarkt is een ziekteverwekkende bacterie aangetroffen.

Kom jij regelmatig in een Hoogvliet supermarkt en heb jij daar onlangs een Duitse biefstuk of rundertartaar aangeschaft? Dan is het sterk aan te raden om meteen te controleren of voor jouw biefstuk of rundertartaar ook de belangrijke veiligheidswaarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geldt. De NVWA waarschuwt voor alle verpakkingen Duitse biefstuk en rundertartaar uit de schappen van de slagerij-afdeling.

Tijdens een controle is in enkele verpakkingen E. coli aangetroffen. Het betreft uitsluitend verpakkingen met houdbaarheidsdatum 20.06.2017. Die datum ligt inmiddels achter ons, maar misschien heb jij de verpakking wel in de diepvries liggen.

Hoogvliet supermarkten roept mensen op om het desbetreffende vlees met de houdbaarheidsdatum 20 juni 2017 niet te eten. Het consumeren van een stuk vlees met deze bacterie kan vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen.

Bij klachten wordt geadviseerd direct een huisarts te raadplegen voor meer informatie.

Bron: NVWA. Beeld: pixabay.