Waarschuwing: vul jij je plastic flesje weleens? Stop er meteen mee! Het kan heel gevaarlijk zijn!

Iedereen doet het, maar hierom moet je het laten!

Nu het weer lekker weer is, proberen we genoeg water te drinken. Velen vullen daarom een plastic flesje met wat water vlak voordat ze de deur uitgaan. Heel logisch, maar wist je dat dit hartstikke slecht kan zijn voor je gezondheid?

Een plastic flesje dat je in de winkel koopt is er niet voor gemaakt om telkens opnieuw te worden gevuld. Dit betekent dat diverse chemicaliën en schadelijke bacteriën in je flesje kunnen huizen. Bepaalde chemicaliën die in de flesjes kunnen zitten, hebben diverse negatieve effecten op ons lichaam. Vooral vrouwen kunnen er negatieve effecten aan ondervinden. Zo kan het de eisprong bij vrouwen beïnvloeden en kan het risico voor hormonale aandoeningen zoals PCOS (hierbij zijn er meerdere vochtblaasjes (cysten) in de eierstok aanwezig) of de kans op borstkanker verhogen.

Als je dit wilt voorkomen, kun je de plastic flesjes na één keer gebruiken het beste weggooien (wel recyclen natuurlijk). Je kunt het beste een fles of bidon kopen die wél  is bedoeld voor hergebruik.

Bron: The Independent & Good Housekeeping |Beeld: Tips en Weetjes