WAARSCHUWING: heeft jouw kind een fidget spinner? Het kan enorm gevaarlijk zijn!

fidget spinner

De 10-jarige Britton stikte bijna in een onderdeel van de fidget spinner

Als je je ook maar een beetje onder de jonge kinderen bevindt, kan de fidget spinner je niet zijn ontgaan. Het speeltje is razend populair onder kinderen, maar een kleine waarschuwing over deze spinner is niet overbodig…

In een tijd waarin kinderen steeds meer binnen dan buiten zitten omdat ze voor de tv hangen of achter de computer zitten, is het alleen maar mooi dat ze nieuw speelgoed ontdekken waarmee ze ook buiten kunnen spelen. Het speeltje lijkt heel onschuldig, en over het algemeen is-ie dat ook wel, maar enige voorzichtigheid is wel geboden met de fidget spinner. Zo stikte het 10-jarige dochtertje van Kelly Rose Joniec bijna in een onderdeel van het speelgoed.

Voorwerp in slokdarm
Kelly was onderweg naar huis met haar dochter Britton toen ze opeens merkte dat er iets misging.
Ze zette haar auto aan de kant en zag dat haar kind een onderdeel van de fidget spinner had ingeslikt. Ze haastte zich naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis met haar dochter en de röntgenfoto bevestigde haar vermoeden: Britton had een ring ingeslikt. Op de foto was duidelijk te zien hoe een rond metalen voorwerk in haar slokdarm zat.

Waarschuwing
Er moest een operatie aan te pas komen om het spinneronderdeel te verwijderen, maar inmiddels gaat alles weer goed met Britton. Moeder Kelly moet nog wat van de schrik bijkomen en op Facebook wil ze nu andere ouders waarschuwen. Ze hoopt dat ze een extra oogje in het zeil houden wanneer hun kinderen met de spinners spelen. “De ringen komen snel los, dus pas bij jongere kinderen zeker op voor de verstikkingsrisico’s”, waarschuwt ze.

Bron: LibelleBeeld: Videostill YouTube Jacksfilms