Bah: jouw warme sjaal is een broeiplek voor bacteriën…

sjaal

Wij kijken opeens heel anders tegen onze warme sjaal aan

Elke dag wordt het gedragen ondergoed omgeruild voor een schone onderbroek en regelmatig stappen we onder de douche. Ook het beddengoed wordt een keer in de zoveel tijd verschoond en met een sopje boenen we geregeld het huis. Maar euh… hoe zit het met die sjaal die jij graag draagt?

Wanneer heb jij je sjaal voor het laatst gewassen?

Vies
Hoewel de winter nog niet is aangebroken, gaan wij niet meer zonder sjaal de deur uit. We moeten onze hals toch wel een beetje warm houden. Alleen is er een dingetje: je sjaal is een bron van bacteriën. Gelukkig is het helemaal niet zo lastig om ‘m een goede wasbeurt te geven.

Wassen
Wil jij weer een schone sjaal rondom de nek? Vul dan een schone emmer met koud water en voeg er wat babyshampoo aan toe. Roer met je hand het water tot de shampoo zich hiermee vermengd. Dompel daarna je sjaal onder en laat het tien minuten weken. Gooi daarna het water weg en vul de emmer met daarin de sjaal met nieuw water. Roer de sjaal in de emmer en gooi daarna weer het water weg en vul de emmer met schoon water. Blijf dit doen tot er geen zeepresten meer uit de sjaal komen. Laat daarna drogen en je kunt de sjaal weer dragen.

Tip
Spoel de sjaal niet af onder de kraan. Dit kan ervoor zorgen dat de stof van je sjaal beschadigt. Wring de sjaal om deze reden ook niet te hard uit.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay