Was jij je gezicht onder de douche? Beter van niet, lees snel verder waarom!


Onder de douche je gezicht wassen of niet?

We wassen uit haast of uit gemakzucht allemaal ons gezicht wel eens onder de douche, maar huidexperts tonen aan dat je dit beter niet kunt doen. Warm water kan je gezicht namelijk beschadigen.

Volgens experts in huidverzorging wassen we ons gezicht beter niet onder de douche. Warm water zou onze huid kunnen beschadigen. Een voor de hand liggende oplossing is het wassen van je gezicht aan de wastafel. “Aan een wastafel kan je beter de temperatuur van het water regelen dan in een douche. Je kan trouwens beter lauwwarm of koud water gebruiken om je gezicht te wassen, zeker voor mensen met een delicate huid,” zegt huidexpert Dr. Tanzi.

Warm water kan onze huid beschadigen en uitdrogen. Zeker voor mensen die last hebben van roodheid is koud water aan te raden. Warm water doet het bloed sneller circuleren waardoor je de roodheid in je gezicht alleen maar verergerd.

Bovendien, het gebruik van doucheproducten op je huid kan nog meer schade aanrichten. Wees dus voorzichtig wanneer je je haar wast of conditioner gebruikt, zorg dat geen van beide op je gezicht komt!
@Metrotime