Heb jij je wasmachine in de keuken staan? Liever niet doen en dít is waarom

keuken wasmachine

Je kan er zelfs ziek van worden

Sommige mensen hebben geen aparte wasruimte in hun huis en zijn daardoor genoodzaakt om de wasmachine in de keuken neer te zetten. Volgens experts is dit echter niet de juiste manier. De keuken is zelfs de plek waar je als enige beter geen wasmachine neer kunt zetten. 

De hele discussie begon bij de Amerikaanse presentatrice Kirstie Allsopp. Ze plaatste op Twitter een bericht over wasmachines in de keuken. Ze schrijft: “Ik wil er alles aan doen om wasmachines uit de keuken te krijgen, dat is echt smerig.” Veel mensen zijn het met haar eens, maar er zijn ook mensen die zeggen dat ze simpelweg niet anders kunnen.

Ziek
Moeten we het commentaar van de presentatrice serieus nemen? Het antwoord is: ja. International Scientific Forum on Home Hygiene heeft onderzocht dat je daadwerkelijk ziek kan worden als je de wasmachine in de keuken hebt staan. Er zitten veel bacteriën in de wasmachine en in de vuile was (vuil ondergoed…) en deze kunnen zich heel gemakkelijk verplaatsen naar het aanrecht en wat je echt niet wil is dat die bacteriën in je eten komen.

Mocht je nou echt geen andere plaats hebben voor de wasmachine, denk er dan aan dat je nooit je vieze was op het aanrecht legt. Op die manier komen er minder snel bacteriën in het eten en ben je iets veiliger. Toch is het niet aan te raden.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle, Twitter | Beeld: anugelda