Wauw, DEZE delen van jouw lichaam zijn directe bewijzen van evolutie! Wonderbaarlijk, kijk zelf

Miljarden jaren evolutie, gewoon op jouw lichaam!

Duizenden jaren geleden zagen wij mensen er anders uit dan nu, maar heel veel zul je daar niet van merken. Toch zijn er kenmerken van de evolutie nog steeds op ons lichaam te zien.

Ons lichaam heeft nog heel veel functies die we eigenlijk niet meer nodig hebben. Heb je je bijvoorbeeld al eens afgevraagd waarom je kippenvel krijgt als je het koud hebt? Heel bijzonder om te zien, ga je eigen lichaam er maar eens op na.

1.Staartbotje: we kunnen het ons nu nauwelijks voorstellen, maar ooit hadden we een staart! Het kleine staartbotje is daar een restant van. Je kan het zelf nog voelen ook!

2. Darwin’s spot: een plekje op je oor dat bij zoogdieren zorgt voor balans, wij hebben het niet meer nodig. Het is een verdikking die ongeveer 10% van de mensen op hun oor heeft.

3. Derde ooglid: Net als veel dieren hadden mensen heel vroeger een functionerend derde ooglid. Daar is nu nog een klein stukje van over dat geen specifiek doel meer dient.

4. Verstandskiezen: Vroeger hadden mensen een extra setje kiezen om al die harde planten te kunnen verorberen. Het dieet is veranderd, maar de tanden hebben we (helaas) nog steeds!

5. Kippenvel: als je het koud hebt dan gaan allerlei kleine spiertjes, die vastzitten aan de haarzakjes, samentrekken. Het haartje komt zo rechtop te staan waardoor er een klein bultje komt: kippenvel! Voor onze harige dierenvrienden heeft dit als nut dat er meer ruimte tussen de haartjes komt te staan, waardoor er meer lucht tussen kan. Dit helpt om warm te blijven! Vogels doen dit ook, kijk maar eens naar alle pluizige duiven op een koude dag!

Bijzonder om te zien toch? Zo zie je miljarden jaren evolutie op je eigen lichaam terug!