Wees verstandig, bescherm je huisdieren tegen vuurwerk met deze slimme tips!

Huisdieren

Leid je huisdier goed af

De Hondenbescherming heeft speciaal voor Oud en Nieuw een lijst met tips opgesteld die verstandig zijn om op te volgen door hondenbezitters. Het wordt aangeraden om ramen en gordijnen gesloten te houden, zodat het vuurwerk niet goed zichtbaar is voor de hond. Een manier om het geluid van het vuurwerk te maskeren en te dempen is door bijvoorbeeld de radio of televisie aan te zetten, waardoor de vuurwerkoverlast minder hevig zal worden ervaren door je viervoeter.

Ook kan het verstandig zijn om de hond ruim voor de jaarwisseling uit te laten. Door een uitgebreide wandeling met de hond te maken, kun  je ervoor zorgen dat de hond moe wordt en ’s avonds en ’s nachts dus sowieso al minder energie heeft om nadrukkelijk op de knallen van vuurwerk te letten.

Afleiding is in het algemeen ook erg belangrijk, bijvoorbeeld door met de hond te spelen of door de hond iets te geven ter afleiding, bijvoorbeeld een speeltje of een bot.
De Hondenbescherming raadt verder aan de hond niet nadrukkelijk te troosten, maar gewoon rustig en kalm aanwezig te zijn, dat is vaak al meer dan voldoende.


Pagina 1/2