Heb je wel eens bietensap geprobeerd? Als je DIT gelezen hebt ga je het elke dag drinken!

Zo gek smaakt het drankje helemaal niet! 

Wanneer het weer buiten koud aanvoelt, is een rode biet bij je geprakte aardappelen best smakelijk. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om van de rode biet een sapje te maken? Het heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen wanneer je dat doet!

Het helpt tegen acne. Bepaalde eigenschappen in de rode biet helpen bepaalde huidcondities te voorkomen. Acne en andere pukkeltjes zouden daarom goed verhopen kunnen worden met wat rode bietensap.

Het gaat veroudering tegen. In dit geval gaat het niet helemaal om het consumeren van de biet zelf, maar om de groene bladeren eraan. Deze worden er vaak afgehaald, maar dit groen bevat vitamine A, Carotenoïde en Luteïne. Deze kunnen ervoor zorgen dat je minder snel rimpels krijgt.

Het houdt je hart gezond. Bloedvaten kunnen soepeler worden wanneer je regelmatig een glaasje bietensap drinkt. Hierdoor is het voor je hart minder vermoeiend om voedingsstoffen door je lichaam te pompen.

Haar natuurlijk verven. Wil je je haar van een rood tintje voorzien, maar heb je geen zin in chemische troep? Dan kun je henna mixen met rode bieten sap. Hierdoor krijg je ook prachtig rood haar.

Het houdt je haar sterk. Roe bieten bevatten veel kalium en vitamine c. Hierdoor werkt het als wondermiddel voor je haar. Het zorgt ervoor dat je haar minder snel afbreekt en dat je het minder snel verliest.

Het geeft je meer energie. Rode bietensap wordt als het ware gezien als een natuurlijk energiedrankje. Heb je regelmatig last van een middagdip? Dan doet een glaasje rode sap wonderen!

Tip: vind je de smaak van rode biet alleen iets te heftig? Voeg dan een wortel toe aan je sapje. Ook kan een klein stukje gember of citroen door je sapje wat smaak toevoegen. 

Bron: Doctor OzBeeld: Unsplash