Heb jij wel eens goed naar de ingrediënten van babydoekjes gekeken? Als je dit leest dan let je voortaan wel extra op…

babydoek

De bevindingen van de Consumentenbond zijn niet altijd even fijn om te lezen. Er zitten bijvoorbeeld erg veel ingrediënten in babydoekjes, soms wel meer dan 20.

  • Zo zitten er in de babydoekjes van de Action maar liefst 24 verschillende bestanddelen, zoals phenoxyethanol, methylparaben en nog veel meer klinkende namen. Het zijn allemaal conserveringsmiddelen; ze doden dus bacteriën. Deze stoffen staan momenteel echter onder discussie omdat ze slecht zouden zijn voor de gezondheid van de baby.
  • De billenpoetsers van de Kruidvat bevatten zelfs polyaminolpropyl biguanide (PHMB) wat in concentraties van meer dan 0,3% verboden is omdat het kankerverwekkend is.
  • Veel babydoekjes, zoals die van Zwitsal, bevatten parfum. Parfums ruiken natuurlijk lekker, maar zijn ook een allergeen en het is niet goed om je baby daaraan bloot te stellen als het niet strikt noodzakelijk is.

Bekijk in het schema  of de babydoekjes die jij gebruikt eventueel schadelijke stoffen bevatten! Deel dit bericht met je vrienden zodat zij ook op de hoogte zijn!

Bron: Consumentenbond