Wel eens van kurkuma gehoord? Als je leest waar het goed voor is ga je het meteen kopen!

 

kurkuma

Kurkuma is echt een wondermiddel

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een in Nederland nog vrij onbekend voedingsmiddel. Dat is jammer, want als er één product wel de naam ‘superfood’ mag dragen, dan is het kurkuma wel. Er zijn al meer dan 600 preventieve en therapeutische toepassingen van kurkuma ontdekt en de onderzoeksresultaten blijven maar binnenstromen.

De lijst met positieve effecten van geelwortel op onze gezondheid is oneindig. Hieronder een lijstje met een kleine greep uit de vele gezondheidsvoordelen van kurkuma!

 1. Het is een natuurlijk antiseptisch en antibacterieel middel, handig voor het desinfecteren van snijwonden en brandwonden.
 2. Kan melanoom (een agressieve vorm van huidkanker) voorkomen en het zorgt ervoor dat de bestaande melanoomcellen ‘zelfmoord’ plegen.
 3. Is een natuurlijke ontgifter voor de lever.
 4. Is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer die net zo goed werkt als veel andere ontstekingsremmende medicijnen, maar dan zonder vervelende bijwerkingen.
 5. Is veelbelovend gebleken in het vertragen van Multiple Sclerose bij muizen.
 6. Is een natuurlijke pijnstiller en een COX2 remmer.
 7. Kan helpen met de vetstofwisseling en helpt met gewichtsbeheersing.
 8. Er zijn veelbelovende onderzoeken aan de gang naar de effecten van kurkuma op alvleesklierkanker.
 9. Doorlopend onderzoek wordt gedaan naar de positieve effecten van kurkuma op de ziekte van Kahler (Multipel Myeloom).
 10. Kan helpen bij de behandeling van Psoriasis en andere ontstekingsgerelateerde huidaandoeningen.
 11. Het verbetert de cognitie: het verbetert bijvoorbeeld het ruimtelijk geheugen door een vermindering van vetzuur peroxidatie in de hersenen.
 12. Het is goed voor je darmen: het helpt bijvoorbeeld heel goed bij een slechte vertering van vetten. Maar ook als je last hebt van het prikkelbare-darmsyndroom of de ziekte van Crohn kan kurkuma enorm veel voor je betekenen.
 13. Het verhoogt je weerstand: kurkuma helpt je immuunsysteem om infecties in het lichaam te voorkomen, onder andere doordat het de productie van een bepaald eiwit stimuleert dat onmisbaar is voor het immuunsysteem.
 14. Het is goed voor je huid: kurkuma reinigt en ontgift je huid. Verwerkt in een crème heeft het een voedend en hydraterend effect op je huid waardoor je huid weer kan gaan glanzen.

Dit is nog maar een kleine selectie van de vele geneeskrachtige werkingen van dit wondermiddel. Heb jij het al in huis? Wij gaan in ieder geval een voorraadje inslaan!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Jessevandervelde | Beeld: Unsplash