Heb jij wel eens last van één van deze symptomen? Dan kan het zijn dat je galstenen hebt! Belangrijk, dit moet je lezen!

Galstenen zijn een teken dat je lever niet goed wordt gezuiverd van vetten, dit kan een serieus gezondheidsrisico opleveren. Hoe kom je er nu achter of je galstenen hebt?

  • Er zijn een aantal symptomen waaruit je kan afleiden dat de kans groot is dat jij last hebt van galstenen. De eerste is natuurlijk pijn, want je galblaas probeert wanhopig de galvloeistof langs de stenen te leiden. De pijn duurt vaak maar kort en verschijnt rechts bovenin de maag of tussen de schouderbladen. Dit zijn de eerste tekenen dat de galsteen beweegt en begint met een blokkade.
  • Een opgeblazen gevoel kan eveneens duiden op galstenen. Een opgeblazen gevoel kan tal van andere oorzaken hebben, maar toch is het raadzaam na te gaan of galstenen de oorzaak kunnen zijn. Heb je het gevoel elke dag en doet het zich vooral voor na het eten? Neem dan eens contact op met de huisarts.
  • Als je een moeilijke spijsvertering hebt en bijvoorbeeld na het eten veel last hebt van krampen en winderigheid, boeren en misselijkheid kan dit een teken van galstenen zijn. Duidelijk merkbare spijsverteringsproblemen zijn een karakteristiek symptoom.
  • Je huid kan geel verkleuren en het witte gedeelte van je ogen wordt geel. Dit is doordat het gal niet goed zijn werk kan doen! Raadpleeg dus meteen een huisarts als je last krijgt van één van bovenstaande symptomen, het kan aan je nieren liggen!


Pagina 2/2