Welk toilet is het schoonst: dichtbij de toegangsdeur of juist niet? Wat denk jij?

Dit is het meest schone toilet in een openbare ruimte

Als de nood hoog is, zijn de meesten al blij als ze een toilet hebben gevonden. Een openbaar toilet is natuurlijk niet je van het. Maar als je moet, dan moet je en kies je snel een hokje. Toch schijnt dit kiezen best nog iets te zijn om je hoofd over te breken. Het ene toilet blijkt écht schoner te zijn dan het andere toilet… 

Een wc-deur opentrekken om vervolgens tot de ontdekking te komen dat je voorganger een souveniertje op de wc-bril heeft achtergelaten, is niet bepaald het meest fijne scenario. Wil je dit soort taferelen zo veel mogelijk voorkomen? Dan kun je, als vrouw zijnde, het beste kiezen voor de wc die het dichtstbij de toegangsdeur zit!

Vrouwen kiezen vaak dit toilet
Wanneer een vrouw haar behoefte wil doen in een openbaar toilet, kiest ze vaak de deur die zo ver mogelijk verwijderd is van de toegangsdeur. Hierdoor wordt de wc die het dichtbij de toegangsdeur zit het minst bezocht waardoor deze waarschijnlijk schoner is dan de andere toilletten.

Mannen daarentegen komen ook in dit geval weer van Mars. Zij kiezen júist het toilet of de pisbak die zij het eerst tegenkomen wanneer ze de openbare ruimte betreden.

Hangen of zitten
Uit cijfers van New York Magazine blijkt daarnaast dat vrouwen gemiddeld twee keer zo lang gebruik maken van het toilet dan mannen. Ook blijkt dat de meeste vrouwen hun billen niet durven te laten rusten op de wc-bril. 85 procent van de dames hangt boven de bril wanneer ze gebruik maakt van het toilet.

Bron: New York Magazine Beeld: Rome Travel