Wetenschappelijk bewezen: dít is de makkelijkste manier om 4 kilo af te vallen

weegschaal

Deze manier om af te vallen lijkt bijna te makkelijk!

De zomer komt alweer voorzichtig om de hoek kijken en voor velen is dit het startsein om weer te gaan lijnen. Gezonder eten, sporten en voor sommigen een dieet: we doen ons best om die laatste kilootjes eraf te krijgen, voordat we weer in badkleding gaan. Wie weleens een serieuze poging heeft gewaagd om een paar kilo’s kwijt te raken, weet hoe ontzettend moeilijk het kan zijn. Meer bewegen, lekkers laten staan en gezond eten: het is niet altijd een pretje.

Het onderzoek
Wil jij nou ook weleens van die eeuwige zwembandjes af? Onderzoekers van de University of Birmingham hebben een wel héél eenvoudige manier gevonden om 4 kilo af te vallen. Mensen die vóór elke maaltijd 2 glazen water drinken, kunnen ruim 4 kilo afvallen in 12 weken! Voor het onderzoek werden 84 obesitas-patiënten in 2 groepen verdeeld. De ene groep dronk voor elke maaltijd 2 glazen water, de andere groep niets. Aan het einde van het onderzoek bleek dat de patiënten die voor elke maaltijd 2 glazen water dronken, ruim vier kilo waren afgevallen na 12 weken. De deelnemers uit de andere groep waren maar een halve kilo lichter.

Effectief
Tijdens het onderzoek aten alle deelnemers iets gezonder dan voorheen, maar ze bewogen niet meer dan dat ze normaal deden. Het onderzoek is maar kleinschalig, maar de onderzoekers geloven dat het drinken van veel water een makkelijke en effectieve afvalmethode is omdat het zo makkelijk is te integreren in het dagelijks leven. Nou, wij weten wel wat we voortaan voor het eten doen, en jij?

Bron: University of Birmingham | Beeld: Unsplash