Wij hadden geen idee: hiérom zou je eigenlijk altijd met je sokken aan moeten slapen

Wij trekken vannacht lekker een paar sokken in bed!

Je hebt mensen die elke avond met hun sokken aan in bed kruipen en mensen die dan direct het zweet over het voorhoofd hebben lopen, het is natuurlijk maar net waar je van houdt. Iedereen kent het gezegde in ieder geval wel: met je blote voeten naar bed! Wij hebben het vroeger allemaal wel ons naar ons hoofd geslingerd gekregen als we ons bord niet leeg aten of niet goed luisterden.

Blijkt dus dat deze uitspraak een kern van waarheid bevat!

Moeilijke slaper
Val jij vaak maar moeilijk in slaap en lig je soms uren naar het plafond te staren? Kijk dan eens naar je voeten, zijn deze wel warm genoeg? Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je met je sokken aan gaat slapen, je veel sneller in slaap valt. Koude voeten kunnen een reden zijn waarom je ‘s avonds lang wakker ligt. Volgens onderzoek zorgt het dragen van sokken in bed ervoor dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat het tijd is om te slapen.

Warmer en slaperiger
Wanneer je bloedvaten in je handen en voeten openen, warmt je hele lichaam op om zo je lichaam voor te bereiden op slaap. Wanneer je het koud hebt, ben je automatisch alerter en is je lichaam minder ontspannen. Als je het warmer hebt wordt je slaperiger en ontspannen je spieren. Daardoor kunnen warmere voeten voor betere slaap zorgen. Het ene paar sokken is wel geschikter om te dragen in bed dan het andere. Natuurlijke, zachte stoffen zijn het meest geschikt: denk aan merinowol of kasjmier. Sokken die te strak zitten zijn weer niet geschikt, dit zou niet goed voor de bloedcirculatie zijn.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie