Wil je afvallen? Stop dan met déze vijf dingen

Afvallen

Als je deze dingen doet verlies je juist geen gewicht

Veel mensen zijn weleens tot de ontdekking gekomen dat hun broek toch net iets strakker zit dan voorheen. Hoewel je het liever niet toegeeft, ben je misschien een paar kilo’s aangekomen. Wil je die kilo’s graag kwijt raken? Doe déze dingen dan vooral niet.

Afvallen door maaltijden over te slaan is geen succes.

  • Te snel eten: het kost je hersenen zo’n twintig minuten voor deze doorhebben dat je vol zit. Als je snel je maaltijd naar binnen schrokt zul je dus niet meteen doorhebben dat je vol zit. Als je langzaam eet krijg je naar verhouding eerder een seintje dat je vol zit en eet je je dus ook niet te barsten.
  • Jezelf op een dieet zetten: als je blijvend van die extra kilo’s af wilt, is het geen verstandig idee om jezelf op een streng dieet te zetten. Een dieet is immers niet iets wat je je hele leven wilt doen en dus kom je vaak snel weer kilo’s aan als je stopt met je dieet. Als je blijvend kilo’s wilt verliezen kun je je voedingspatroon beter helemaal aanpassen.
  • Maaltijden overslaan: als je een maaltijd overslaat is de kans groot dat je juist meer calorieën binnenkrijgt op een dag. Bij het eten van de volgende maaltijd heb je immers veel honger. Houd je spijsvertering draaiende door gedurende de dag steeds een paar kleine maaltijden te eten.
  • Compenseren: als je veel sport of zwaar traint heeft je lichaam behoefte aan meer voedingsmiddelen. Gezien je jezelf in het zweet hebt gewerkt in de sportschool kan een beetje chips geen kwaad, toch? Wil je dat je trainsessie effectief is? Graai na het sporten dan niet naar de chips, maar neem een portie kwark met fruit. 
  • Snel resultaat verwachten: sta jij na twee dagen je voedingspatroon aanpassen al op de weegschaal? Dan is de kans groot dat je thuiskomt van een koude kermis. Na één keer keihard trainen in de sportschool of gezond eten, zul je nog geen verschil zien. Je zal het eerst een tijdje vol moeten houden voor je resultaat hebt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash