Dít is de reden dat we in de winter meer calorieën verbranden

Hup, naar buiten toe en verbranden maar die calorieën!

Ook al is het in de winter heel erg moeilijk om te gaan sporten -want: dekentjes, warme chocolademelk en Netflix-, het is toch echt wel de moeite waard. In de winter verbrand je namelijk tijdens het sporten veel meer calorieën en dit is waarom!

Trek toch die hardloopschoenen maar even uit de kast.

Meer calorieën
We snappen dat het in de winter niet echt aanlokkelijk is om naar buiten te gaan, laat staan om ook nog eens te gaan sporten. Je wilt je gewoon opkrullen op de bank onder een dekentje en genieten van het enorme aanbod dat Netflix je deze maand te bieden heeft. Toch loont het, vooral in de winter, wel degelijk om de sportschoenen uit het vet te halen. Wanneer je met koude temperaturen sport in de buitenlucht verbrand je namelijk meer calorieën dan wanneer je sport met warmere temperaturen.

Sporten
Uit onderzoek van de Universiteit van Albanië is namelijk gebleken dat sporten in koude temperaturen bijdraagt aan een snellere verbranding. Omdat ons lichaam afkoelt als we buiten aan het sporten zijn, moet het extra zijn best doen om warm te worden en warm te blijven. Tijdens dezelfde inspanning verbrand je dus meer calorieën in de buitenlucht dan bij warmere temperaturen. Een dichte sportschool is dus geen excuus meer: pak die hardloopschoenen en werk jezelf een halfuurtje in het zweet! Heb je ook die oliebollen weer verbrand;)

Lees ook: Ook altijd aan het snaaien op het werk? Zoveel extra calorieën krijg je dan binnen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Pexels