Met een uur in een warm bad liggen verbrand je net zoveel calorieën als met een half uur wandelen

 

Een ontspannende activiteit

We hebben heel goed nieuws voor je! Wil je graag wat extra calorieën verbranden, maar wil je ook graag de tijd nemen om even goed tot rust te komen? Het kan allebei! Onderzoekers van de Engelse Loughborough University kwamen erachter dat een uur in een warm bad liggen hetzelfde effect heeft als een stevige wandeling!

Laat je bad maar meteen vollopen!

Onderzoek naar lichaamswarmte

Sommige mensen vinden het heerlijk om actief te bewegen en anderen zijn liever lui dan moe. Allebei is natuurlijk ook mogelijk. Iedereen wil weleens lekker luieren, maar soms kun je je wel een beetje schuldig voelen als je bijna niks hebt gedaan. Gelukkig is er een manier om te luieren en om calorieën te verbranden. Zo deed de Loughborough universiteit onderzoek naar lichaamswarmte en kwamen de onderzoekers erachter dat een warm bad goed is voor je gezondheid.

Gezond

Zo ondervonden de wetenschappers dat je met een uurtje badderen net zoveel calorieën verbrandt als met een wandeling van een half uur. Wel moeten we erbij melden dat deze informatie is gebaseerd op de gegevens die zijn vergaard op basis van een onderzoek waaraan veertien mannen meededen. Dat zijn niet veel participanten. De mannen werden verdeeld in twee groepen. De ene groep lag een uur in een warm bad van 40 graden en de andere groep trainde een uur op de hometrainer. Bij alle mannen steeg de lichaamstemperatuur met 1 graad.

Resultaten

De mannen die zich in het zweet werkten op de hometrainer hadden meer calorieën verbrand dan degenen die in het warme water lagen. toch waren de onderzoekers verbaasd over het aantal calorieën dat de badderende mannen hadden verbrand. In een uur tijd hadden zijn namelijk 150 calorieën verband. Dat is net zoveel als een halfuur wandelen.

Nog een reden om in bad te ontspannen dus!

Lees ook: Wil je afvallen? Stop dan met déze vijf dingen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash