Wist je dat je gezondheid afhangt van je verjaardag? Dit moet je echt even lezen!

Je gezondheid hangt mede af van wanneer je jarig bent

Ben je iemand die vaak last heeft van astma of bijvoorbeeld van eczeem? In het geval van astma ben je dan waarschijnlijk geboren in de herfst of in de winter en als je last hebt van eczeem dan ben je waarschijnlijk in de lente geboren. Hoe dat zit?

Onderzoekers hebben een verband ontdekt tussen bepaalde allergieën en het seizoen waarin je geboren bent. Een internationaal team van onderzoekers heeft dit onderzocht en dankzij hen weten we nu meer over dit bijzondere verband. Afhankelijk van het seizoen waarin je geboren bent, worden er bepaalde sporen op je DNA achtergelaten die van invloed kunnen zijn op je gezondheid, dat vertelt professor John Holloway aan de Huffington Post.

Professor John Holloway is een specialist op het gebied van allergieën en ademhalingsproblemen en daarnaast ook co-auteur van het nieuwe onderzoek. “Als we erachter zijn wat in het seizoen het precies is dat de gezondheid beïnvloedt, kunnen we daar misschien wat tegen doen. Een methode ontwikkelen om allergieën tegen te gaan bijvoorbeeld.” Lees meer over dit opmerkelijke onderzoek op de volgende pagina.


Pagina 1/2