Wist je dat je DIT product nooit aan je hond moet voeren? Het is giftig en kan zelfs dodelijk zijn!

hond

Iedereens hond loopt wel eens te schooien om eten!

Iedereen met een huisdier zal het herkennen. Je eet iets en naast je verschijnt je hond of kat, met grote oogjes, miauwend of piepend. Hun blik is strak op je bord gericht, één stukje? Vaak wrijven we dan over ons hart en geven we onze pluizige vrind een beetje van ons lekkers, een hapje kan geen kwaad toch?

Maar dat is lang niet altijd het geval! Er zijn producten die voor ons totaal niet schadelijk maar zelfs gezond zijn, maar die voor ons huisdier zelfs levensgevaarlijk zijn! Wist je bijvoorbeeld dat druiven en rozijnen dodelijk kunnen zijn voor je hond? In druiven en rozijnen zit een stof die ontzettend giftig is voor ze, het is helaas nog niet precies bekend welke stof dat precies is en waarom de hond er zo ziek van wordt.

Ziekteverloop
Honden krijgen diarree, ze worden daarna erg sloom en de ademhaling wordt onregelmatig. Verder kan de hond buikpijn krijgen en zal op den duur niet weer willen eten en/of drinken. Er ontstaan uitdrogingsverschijnselen en er zal uiteindelijk bijna geen urineproductie meer plaatsvinden. Dit is een levensbedreigende situatie, omdat het lichaam zijn gifstoffen dan niet meer kwijt kan. Let er altijd op dat uw hond geen druiven of rozijnen kan eten. Leg druiven altijd op een plek waar de hond niet bij kan en voer hem of haar ook geen krentenbollen of andere lekkernijen waar druiven of rozijnen in verwerkt zitten. Pas ook op met druivenstruiken in uw tuin en verplaats deze, als het nodig is naar een plek waar de hond niet bij kan.

Dieren EHBO
Wil je meer tips over de gezondheid van je huisdier en wil je weten hoe je je huisdier kunt redden in noodsituaties? Bestel dan gratis het handboek Sophia DierenEHBO! Zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat dieren in noodsituaties niet meer komen te overlijden!