Witte velletjes op je lippen? Dan ben je misschien allergisch voor dít alledaags product

witte velletjes

Waarschijnlijk heb je dit nooit geweten

In de ochtend wakker worden en witte velletjes en sliertjes in je mond hebben: het overkomt veel mensen. Waar komt dit toch vandaan? Er is een duidelijke oorzaak voor, zo blijkt. De losse velletjes aan de binnenkant van je wangen ontstaan namelijk na het gebruik van een alledaags product. Het betekent dat je er hoogstwaarschijnlijk allergisch voor bent.

Tandenpoetsen

De een heeft het nooit en de ander staat er dagelijks mee op: witte velletjes aan de binnenkant van de mond. Je hebt er in principe geen last van, maar vervelend is het wel. Want hoe voorkom je die losse velletjes en zorg je dat het in de toekomst niet meer gebeurt? Het heeft allemaal te maken met je tandpasta. Hier kun je namelijk allergisch voor zijn.

Tandpasta’s met veel fluoride kunnen bij mensen die er allergisch voor zijn uitslaan in de binnenzijde van de mond. De allergie zorgt ervoor dat het weefsel in je mond oplost en vervolgens loslaat. Het resultaat: witte, loshangende velletjes in je mond. De reden dat de een hier meer last van heeft dan de ander, heeft te maken met de gevoeligheid van de mond.

Zonder fluoride

De oplossing om in de toekomst te voorkomen dat jij opstaat met allemaal witte velletjes in je mond, is om tandpasta met fluoride zoveel mogelijk te vermijden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten tandpasta te verkrijgen waar geen fluoride meer in is verwerkt. Even goed op de verpakking kijken dus en binnen korte tijd ben jij af van die vervelende velletjes! 

Lees ook: Dit is waarom je beter mayo dan boter of margarine op je brood kunt doen

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels