Wordt jij ook wel eens wakker met hoofdpijn? DIT is heel waarschijnlijk de oorzaak..!

Wakker worden met hoofdpijn is een ontzettend vervelend gevoel!

Veel mensen hebben er regelmatig last van, wakker worden met hoofdpijn. Het gaat vaak gepaard met een vermoeid gevoel en de sensatie nog helemaal niet goed wakker te zijn.

Het komt veel voor bij slaapstoornissen als een gevolg van te weinig zuurstof krijgen. Maar het kan ook een veel onschuldiger oorzaak hebben, namelijk je slaaphouding!  Wist jij dat je door een verkeerde slaaphouding ontzettend veel last van je hoofd kan krijgen als je ‘s ochtends wakker wordt? Zeker als je vaak de hele nacht in dezelfde houding slaapt is het goed om een aantal slaaphoudingen te vermijden:

 

  • De foetushouding: lig jij het liefst op je zij met je knieën opgetrokken? Geen goed idee. In deze houding komt er namelijk te veel druk op je nek en daardoor kun je spanningshoofdpijn krijgen.
  • Op je buik: ook buikslapers kunnen beter een andere slaaphouding zoeken. Op je buik leg je namelijk je hoofd – en daarmee je nek – op een onnatuurlijke manier op het kussen. Dat kan hoofdpijn tot gevolg hebben.
  • Arm onder je hoofd: slaap je met je arm op of onder je hoofd? Daarmee kun je bloedcirculatie afknellen en dat zou weer hoofdpijn kunnen veroorzaken.

Daarnaast is het belangrijk dat je overdag genoeg water drinkt, zodat je ‘s nachts niet uitgedroogd raakt. Het is sowieso raadzaam om elke ochtend een groot glas water leeg te drinken zodra je wakker wordt.