Met deze supersimpele (én leuke) workout verbrand je blijkbaar het meeste lichaamsvet

vet

Zeg dat sportschoolabonnement maar op!

De reden waarom de meesten van ons, eerlijk is eerlijk, een sportschoolabonnement hebben, is omdat we verwoed een poging doen om fitter te worden en om in shape te blijven – of om hierin te komen. Maar blijkbaar moeten we helemaal niet in de sportschool zijn om het meeste vet te verbranden!

Als je een hond hebt, gaat je viervoeter heel blij zijn met dit nieuws. Het blijkt namelijk dat een ommetje maken de beste manier is om vet te verbranden. Dit onthult celebrity personal trainer en voedingsdeskundige Harley Pasternak. In eerste instantie zegt die naam ons niet zoveel, maar hij traint sterren als Kim Kardashian, Lady Gaga en Ariana Grande. Je hoeft de sterren natuurlijk niet leuk te vinden, maar aan hun figuur zie je wel dat ze iets goed doen!

Calorieën verbranden
Wie een beetje thuis is in het caloriewereldje, weet wel dat je meer calorieën verbrand met intensievere cardio workouts zoals rennen of op de crosstrainer. Dus… hoe zit dat? Aan Business Insider legt personal trainer Harley uit hoe dat precies zit. Cardiotrainingen met een lage intensiviteit zorgen er namelijk voor dat je direct je vetreserves afbreekt!

Daarnaast is er nog een andere reden waarom wandelen zo goed voor je is. Wanneer je bijvoorbeeld hard aan de slag gaat in de sportschool, verbrand je vaak zoveel calorieën dat je er erg hongerig van wordt. Bij wandelen is dit niet het geval! Hierdoor is de kans groot dat je na het wandelen minder snel naar een snack grijpt dan na het sporten.

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Archief