Handig! Door DIT middeltje heb je geen last meer van wratten

wratten

Deze twee ingrediënten om wratten tegen te gaan heeft iedereen al in huis

Iedereen heeft wel eens een wratje gehad. De een heeft er echter meer last van dan de ander. Vaak komen wratjes opzetten als je een verzwakt imuunsysteem hebt en je dus gevoelig bent voor het humaan papillomavirus. Dit virus zorgt ervoor dat de huid vergroeit en dan ontstaan de wratjes.

Er zijn veel middeltjes te krijgen tegen wratjes, maar die kosten vaak een hoop. Heel onnodig. Je kan met twee ingrediënten de groei en verspreiding van wratjes tegen gaan. Deze twee ingrediënten heeft bijna iedereen wel in huis. Vaak voor culinaire toepassingen, maar als anti-wrattenmiddel werken ze ook perfect. Het enige wat je nodig hebt zijn een verse citroen en knoflook. Deze twee zijn een soort natuurlijk antibioticum. Ze worden al sinds jaar en dag gebruikt bij huidinfecties.

Knoflook & Citroen
Knoflook wordt gezien als één van de krachtigste natuurlijke antibiotica. Knoflook heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende functie door het stofje allicine.

Door die functie zal zowel het eten als smeren van knoflook helpen bij het remmen van de groei van wratjes. Het zuur in de citroen helpt de ph-waarde van de huid te reguleren. Net als knoflook heeft de citroen ook antifungale, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Daarnaast heeft de citroen ook nog eens een positieve werking op de littekens. Je zal de littekens minder goed zien en ze helen sneller.

Ingrediënten

  • 1 knoflookteen
  • Het sap van een halve citroen
  • Verband (als het nodig is)

Wat je moet doen

  • Prak de knoflookteen tot je een dikke pasta hebt. Meng deze pasta vervolgens met het sap van een halve citroen.
  • Wacht een paar minuutjes tot de ingrediënten een beetje slijmerig worden en breng het mengsel dan direct aan op je wrat.
  • Zorg ervoor dat je het aangedane gebied helemaal bedekt en bind er vervolgens een beetje verband omheen, zodat het mengsel gedurende de nacht zijn werk kan doen.
  • Spoel je huid de volgende dag schoon met een ruime hoeveelheid water en droog je huid goed af.
  • Herhaal deze behandeling elke avond tot je wrat volledig verdwenen is.

Bron: Gezonderleven | Beeld: Wikihow