Dit zijn zes duidelijke tekenen dat je te veel uren slaapt

Te veel slapen kan dus blijkbaar ook

Te weinig slapen is heel erg slecht voor zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid. Het is dus echt niet aan te raden om wat uurtjes van je nacht af te snoepen. Maar wist je wel dat te veel slapen ook helemaal niet goed voor je is?

Deze signalen geven aan dat je te veel uren slaapt.

Slaaptekort

Wie structureel te weinig slaap heeft, kan een slaaptekort ontwikkelen. Het lijkt misschien alsof je dat met een weekendje bijslapen wel inhaalt, maar dat is niet is geval. Een slaaptekort is moeilijk ‘in te halen’ en kan leiden tot verschillende lichamelijke en geestelijke symptomen. Zo kun je ervaren dat je minder geconcentreerd bent, heb je vaak meer trek in junkfood en voel je je somber. Daarnaast kan je weerstand zo laag worden dat je iedere verkoudheid meepakt. Het is dus zaak om voldoende te slapen, maar hoe weet je of je niet te veel slaapt? Deze signalen wijzen op te veel slaap.

1. Hoofdpijn

Je denkt misschien dat je hoofdpijn krijgt van te weinig slapen, maar je hoofd kan ook zeker uit elkaar barsten als je te veel uren op je kussen hebt gelegen. Dr. Elizabeth McDevitt legt uit hoe dat kan: “De schommelingen van je zenuwimpulsen tijdens je slaap kunnen een hoofdpijnaanval veroorzaken. Wanneer je nog in slaap bent terwijl je normaal op dat tijdstip ontbijt of koffie drinkt, kan je door een lage bloedsuikerspiegel, uitdroging of gebrek aan cafeïne, hoofdpijn krijgen.’

2. Alles doet zeer

Je denkt misschien dat je lichaam helemaal uitrust als je heel veel uren slaapt, maar je lichaam kan ook juist pijn gaan doen na een te lange nachtrust. Gebeurt dit bij jou? Dan weet je zeker dat je net wat te lang in je nest hebt geleden.

Lees op de volgende pagina verder over de verrassende gevolgen van te veel slaap!

Pagina 1/2