DIT zijn de zes voedingsmiddelen die cardiologen liever vermijden.. Dit wisten we nog niet!

Rood vlees:

Een zachte en sappige steak is een maaltijd die je beter kunt reserveren voor een speciale aangelegenheid. Die heerlijke steak zit namelijk vol met verzadigde vetten, cholesterol en zout. Het is dan ook beter om rood vlees te bewaren voor één keer per maand.

Chips: 

Een zak chips leegeten is voor ons een fluitje van een cent en vinden we heel erg lekker. Helaas moet je dit niet al te vaak doen, aangezien een zak chips of een bak popcorn vol zit met transvetten, zout en koolhydraten. Dit is allemaal heel slecht voor je hart.

Light frisdrank:

Er wordt gezegd dat gewone frisdranken beter zijn dan de light versies ervan. De aspartaam die in veel light frisdranken zit is eigenlijk slechter voor je dan de suiker die in ‘gewone ‘ frisdranken zit. Light frisdranken kunnen overgewicht in de hand werken, wat heel slecht is voor je hart. Probeer deze frisdranken dan ook te vermijden.

Cruesli of muesli:

De granen die in dozen zitten worden ook vermeden door veel cardiologen. De cruesli’s en muesli’s pretenderen namelijk heel gezond te zijn, terwijl ze heel erg veel suiker bevatten. Suiker is niet alleen slecht voor je tanden, maar zorgt ook voor een slechte conditie van het hart.

Wit brood 

Witbrood, pasta en witte rijst zijn allemaal voedingsmiddelen die je zoveel mogelijk moet proberen te vermijden. Waarom? Witte bloem wordt in je lichaam omgezet in suiker. Zoek daarom zoveel mogelijk volkoren producten, die meer vezels bevatten dan de witte varianten. Ook worden volkoren producten langzamer verteerd waardoor ze je bloedsuikerspiegel reguleren.

Energy drink 

Energy drink is hartstikke ongezond; de combinatie van gaurana en taurine en cafeïne is heel schadelijk voor je hart. Energy drink bevat al deze ingrediënten. Niet verstandig om dit te drinken dus!


Pagina 2/2