Ontroerende video: zesjarig meisje zorgt voor haar verlamde vader nadat moeder hen verlaat

Het meisje helpt haar verlamde vader nu al twee jaar

In maart 2016 sloeg het noodlot toe voor Tian Haicheng. De taxi die hij nam crashte en hij raakte van zijn borst naar naar beneden verlamd. Zijn vrouw, met wie hij destijds zeven jaar was getrouwd, verliet hem een paar maanden na het incident en nam hun oudste zoon mee. Een iemand liet hem echter niet in te steek: zijn jongste dochter. Jia Jia is nog maar zes jaar oud, maar neemt de zorg van haar verlamde vader nu op zich.

Jia Jia staat elke ochtend om zes uur op om haar vader te helpen.

Moeder

Tian Haicheng, die nu al meer dan twee jaar verlamd is, vertelt aan Chinese media over de dag dat zijn vrouw bij hem wegging. “Ze vertelde me dat ze een paar dagen bij haar moeder zou verblijven, maar ze kwam nooit meer thuis. Onze zoon nam ze met zich mee.” Alleen Jia Jia, de dochter van het stel, bleef achter en sindsdien verzorgt ze haar vader.

Vroeg opstaan

Het jonge meisje staat elke ochtend om zes uur op, zodat ze haar vader kan helpen voordat ze naar school gaat. Ze begint de dag met het masseren van haar vaders spieren, wat ongeveer een half uur duurt. Daarnaast poetst de zesjarige ook haar vaders tanden en wast ze zijn gezicht.

Grootouders

Helemaal alleen neemt het flinke meisje de zorg van haar vader niet op zich, ook haar grootouders helpen mee. Wanneer ze naar school is, komen haar opa en oma langs om voor haar vader te zorgen. Wanneer Jia Jia thuiskomt van school, neemt ze het weer over van haar grootouders en helpt ze haar vader met eten en helpt ze hem om van de ene plek in het huis naar de andere plek te gaan.

Gemis

Het meisje neemt de zorg voor haar vader serieus, iets wat haar moeder niet leek te kunnen. “Ik mis mijn moeder niet”, vertelt het flinke meisje aan Chinese media, omdat haar moeder ‘niet voor haar vader wilde zorgen’. Wel mist ze haar broertje erg. “Ik was altijd erg close met hem.”

Lees ook: Viral video: Hond denkt dat zwemmende kleindochter verdrinkt, dus komt in actie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest! 

Bron: Bored Panda | Beeld: Videostill