Vijf manieren om de pijn van jicht te verminderen

jicht

En dit moet je doen om jicht te voorkomen

Heb je last van jicht, dan weet je dat een aanval kan resulteren in hele erge pijn. Hoe kun je de pijn afkomstig van een jicht-aanval verminderen? Een dokter geeft aan Tiphero vijf tips om minder pijn te ervaren. 

Vijf tips van een dokter.

Wat is jicht?

Voordat we beginnen aan de vijf tips is het hanig om te weten wat jicht eigenlijk is. Jicht is een vorm van een pijnlijke ontsteking in een gewricht, meestal de grote teen of voet. De ontsteking kan echter ook in je enkels, vingers, polsen, ellebogen en knieën optreden. Het aangedane gedeelte van het lichaam wordt dik, rood, warm, pijnlijk, stijf en gezwollen. De ontsteking geneest meestal binnen drie weken vanzelf weer maar kan na verloop van tijd wel weer terugkomen. Maar wat kun je nu doen om de pijn te verminderen?

Voorkomen

Hoewel je factoren als je familiegeschiedenis en je geslacht niet kunt beïnvloeden, zijn er toch dingen die je wel kunt doen om de kans op jicht te verkleinen. Zo kun je, wanneer je jicht wilt voorkomen, beter de alcohol laten staan. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat voedingsmiddelen zoals rood vlees of dranken met fructose erin de kans op jicht aanzienlijk verhogen. Ben je dus iemand die gevoelig is voor jicht, probeer deze dranken en voedingsmiddelen dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Heb je toch een jichtaanval, dan kun je de volgende dingen doen.

1. Gember

Volgens Tiphero meldt een onderzoek, gepubliceerd in het Journal Arthritis, dat gember ontstekingsremmende eigenschappen heeft en dat het zou kunnen helpen bij een jichtaanval. Probeer het door je avondeten te doen of maak er thee van.

Lees meer tips op de volgende pagina!

Pagina 1/2