Zeven tweelingen, waarvan de ene helft rookt en de andere helft niet. Kun jij zien wie de rokers zijn? Wij staan perplex!

roken

Kun jij zien wie de roker is?

We weten dat roken slecht is voor je gezondheid,  voor je uiterlijk en voor je portemonnee. Alleen maar nadelen dus! Maar in hoeverre kunnen we deze nadelen echt heel goed zien aan de buitenkant? Onderzoekers zetten zeven tweelingen waarvan de ene helft rookt en de andere helft niet naast elkaar en dit is het resultaat..

Het mag overduidelijk zijn dat stoppen met roken kan helpen om je leven te verlengen. Rokers hebben een veel grotere kans op longkanker en hartfalen. Niet alleen voor je gezondheid is roken hartstikke slecht, ook voor je uiterlijk is het niet echt bevorderlijk; roken heeft een negatieve invloed op je huid, ogen en tanden. Roken veroorzaakt namelijk verkleuringen van de huid en rimpels. Rokers hebben vaak last van rode en vermoeide ogen als gevolg van de irriterende stoffen in sigaretten. Ook veroorzaakt roken donkere kringen rondom de ogen, gele tanden en een rode huid. Maar hoe goed kunnen we dit eigenlijk zien aan de buitenkant? Dat test je op de volgende pagina!


Pagina 1/2